Месото се нарязва на 5 см дълги и 2 см широки лентички. Лукът се нарязва на тънко, гъбите, без пънчетата, също се нарязват на тънко. На слаб огън в тиган се стопява половината от маслото и се добавя лукът. Разбърква се редовно докато омекне и стане прозрачен. Важно е да не загори. Добавят се гъбите и се разбъркват за около минута докато омекнат и попият соса. Лукът и гъбите се отделят в чиния. Добавя се останалото масло в тигана и се загрява докато почне да се пени. Прибавя се месото на лентички и се запържва от всички страни - месото трябва само да се запържи отвън, а отвътре да не е твърде добре сготвено. Добавят се лукът и гъбите обратно в тигана, подправя се със сол и пипер, добавя се сметаната и се оставя на същата температура на огъня за около минута, така че сметаната да стане гъст сос. Сервира се топло.